SEO tipy, jak se se lépe umístit na google

SEO tipy, jak se se lépe umístit na google

I Váš web se může umístit na předních stránkách Google nebo Seznamu. Je ale za potřebí tvořit kvalitní obsah webových stránek a myslet na klíčová slova.

Jak na to?  V základních bodech se níže dočtete jak postupovat. 

1) Analýza klíčových slov

Bývá často tím největším kamenem úrazu. Zároveň  je velice důležitým výchozím prvkem pro úspěšnou SEO optimalizaci.  Pokud vás nenapadají žádná klíčová slova, zkuste se například zeptat přátel ve vašem okolí, jak by případně danou službu vyhledávali oni. 

Jak by tedy hledali zrovna vaší službu?
Vždy získáte podnětné návrhy klíčových slov pro vaše webové stránky. Nyní je nutné je jen upravit tak, aby byla slova opravdu správná a zapadla do vašeho obsahu.

2) Analyzujte si hledanost slov

Jednoduchou konkurenční analýzu provedete pomocí vyhledávání přímo na Google (ačkoliv zde mohou být výsledky ovlivňovány vaším předchozím hledáním). Pokud se do analýzy chcete pustit o něco důsledněji, využijte některý z on-line nástrojů. Například můžete zdarma na měsíc vyzkoušet nástroj Collabim. Výsledky vyhledávání jsou zde nezatížené vašimi preferencemi, navíc získáte další cenné informace například o konkurenci.

SEO optimalizace

3) Zaměřte se také na lokální SEO

Pokud podnikáte ve službách, které jsou vázané na určitou lokalitu (místní řemeslník, restaurace, sportovní klub apod.), měli byste v první řadě myslet na lokální SEO optimalizaci. Nejspíš tak získáte nepřeberné množství témat, která můžete zpracovat a téměř neomezeně se k nim vracet. Například jako penzion můžete zaměřit svůj obsah na okolní atrakce. Na váš web se tak mohou dostat právě návštěvníci vaší lokality, kteří budou potřebovat ubytování.

4) Komentujte aktuální dění

Zasáhla vše okolí novinka, o které aktuálně všichni mluví?
Neváhejte takovou informaci na svých stránkách zobrazit. Na výhodné pozici se díky tomu můžete ve vyhledávání na Googlu ocitnout i bez zdlouhavého snažení o sbírání návštěvnosti. 

 

 

Další články